" ASSALAMUALAIKUM W.B.T "
SEMOGA SAUDARA / SAUDARI DI BERKATI OLEHNYA

Selasa, 31 Juli 2012

SALAM BULAN RAMADHAN

Salam,
putra xcident petang tadi...sakit habis seluruh anggota..ada la tu salah yang telah di lakukan..
maybe coz tiba² jam tangan putra sudah pulih..putra terus pakai je..xberterima kasih langsung..maybe je..entah² dosa² baru atau lampau...siapa yang tahu kan? ehehhe...mudah²an terhapus la sikit dosa yang ada...

o_0
Kepada Saudara, Saudari & Pelawat serambi usang ini..
Sesiapa yang ada kenalan, saudara² atau sesiapa sahaja yang kekurangan anggota t4ngan atau k4k1 inform pada putra, contact putra melalui email..
maksudnya memerlukan 4ngg0t4 p4l5u untuk kehidupan seharian...pahatan ini khas untuk family putra...jgn malu jgn segan..putra pun hamba yang MAHA ESA seperti anda juga...contact ye?
"SALAM".

Kamis, 26 Juli 2012

SALAM HARI RAYA


Salam,
Kepada semua saudara & saudari yang sempat singgah di serambi usang ini, kesempatan tika masih bernyawa nie putra mohon maaf jika ada salah dan silap sama ada sengaja atau tidak sengaja dari hujung langit hinggalah ke hujung bumi...
Kepada yang bergelar lelaki jangan lupa luangkan masa untuk mengeratkan lagi tali silaturrahim di masjid² berhampiran...
Dan tidak lupa juga putra ingin mengingatkan kepada semua family supaya banyakkan selawat ke atas junjungan kita BAGINDA NABI MUHAMMAD S.A.W coz apa yang putra belaja, selawat pada hari jumaat di sambut sendiri oleh junjungan kita BAGINDA NABI MUHAMMAD S.A.W
wa'allahualam...


Sebenarnya putra tengah stress di pagi hari raya ini...
(Hari JUMAAT sepatutnya di sambut seperti hari raya)
jangan la menunding jari..putra pun manusia biasa seperti anda semua juga..tiada istimewanya pun..haish...ada 7 comment yg belum di balas...sorry coz mood putra gi overseas jap..nanti ada masa putra reply k?

isk..isk..isk...  o_0

Jumat, 20 Juli 2012

NIAT PUASA RAMADHAN DALAM BACAAN RUMI


Nawaitu sauma ghodin an ada ie fardhi ramadhaana hazihis sannathi lillahita'ala.
Sahaja aku berpuasa esok hari untuk menunaikan fardhu ramadhan tahun ini kerana ALLAH s.w.t

ATAU

Nawaitu souma godhin 'an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta'aalaa
Sahaja aku berpuasa esok hari untuk menunaikan fardhu ramadhan tahun ini kerana ALLAH s.w.t

DENGAR JUGA MELALUI YOU TUBE CLICK LINK DI BAWAH

 Mengikut Hadis tiada niat puasa untuk sebulan...kerana niat puasa perlu di baca bermula lepas maghrib hingga hendak masuk waktu solat subuh (tamat waktu bersahur) bersamaan perlu niat tiap² hari...


Mengikut Hadis tiada niat puasa untuk sebulan...kerana niat puasa perlu di baca bermula lepas maghrib hingga hendak masuk waktu solat subuh (tamat waktu bersahur) bersamaan perlu niat tiap² hari...

(putra pun baru tahu pagi nie..ehehehe..sebar²kan la..mudah²an tambah modal akhirat..)

Kamis, 19 Juli 2012

PERCUMA UNTUK SEMUA


Senin, 16 Juli 2012

RENUNGKAN atau TERMENUNGKAN tapi LOGICKAN??


Jumat, 13 Juli 2012

Assalamualikum warahmatullahiwabarakatuh..

Salam,

Kepada pelawat yang rajin singgah ke serambi usang putra nie putra ucapkan bebanyak terima kasih kerana memberi semangat kepada putra terus memahat dan berkongsi sedikit ilmu yg putra ada...

sebenarnya banyak lagi nak pahat nie..just kesuntukkan masa nak taip panjang² dalam bahasa rumi..coz putra kan tak pandai nak membaca jawi..ehhehe...lembab la nk taip...

cukup la merepek buat masa nie putra ooiii.....

SaYoNaRa.............

Rabu, 04 Juli 2012

BUKU AMALAN

Salam,
Malam Nifsyu Sya'ban jatuh pada 5 julai bersamaan khamis malam jumaat (hari tertutupnya buku amalan) Sebelum terlambat putra memohon maaf kalau ada salah yang di sengajakan atau tidak di sengajakan, Kerana junjungan kita BAGINDA RASULULLAH s.a.w bersabda: "BARANG SIAPA MENGINGATKAN SESAMA KITA AKAN KEDATANGAN BULAN INI MAKA HARAM BAGINYA API NERAKA"

AMIN...
AMIN...
AMIN...
YA RAHMAN
YA GHAFUR
YA RAHIM

Sebarkan lah....

Senin, 02 Juli 2012

Kepada sesiapa yang baik pekerti, lemah lembut, sopan santun sila tampil ke hadapan...

Salam,

Best jugak title macam tu kan? hehehe

nie nk minta tolong saudara² & Saudari² yang baik hati tolong semak blog company putra yang akan di lancarkan sebelum puasa menjelma..kepada yang rajin je la..kengkadang tu ada yang tak buat keje suka tolong org kan? ehhehe..putra dah cek maybe semua ok kowt..just masalahnya spelling je takut terabur..almaklum la tak pandai bahasa ong puteh..asek terabur je la ayat bila tulis..

sebenarnya xde tempat nak mengadu..jadi sesah kat sini je la..mana tau ada yang baik hati dan berulam jantung take note masalah yg putra hadapi... o_0


Segala pandangan di alu²kan...yg penting cek spelling BI..kalau tajuk² tu mmg pelik coz ada sebabnya..ehhhe

Pls check out blog yang bakal meletup tak lama lagi...
PANCARAN CAHAYA TRADING
BOOMMM...

Syukran, Thanks, Terima Kasih, Xie Xie, Romba Nandre..