" ASSALAMUALAIKUM W.B.T "
SEMOGA SAUDARA / SAUDARI DI BERKATI OLEHNYA

Jumat, 31 Agustus 2012

SALAM MERDEKA

Salam merdeka kepada semua saudara & saudari,

Terima kasih putra ucapkan kerana dari saban hari makin meningkat family putra..kepada family yang mula² follow...putra dah cakap..tak perlu pun kita hukum diorg sebab bab² macam nie mmg susah sikit nak cari follower..tp dlm xsedar pun pelawat dr

Malaysia 217,99
Singapore 26,564
Brunei 8,464
Indonesia 6,682
United State 3,307
France 749
United kingdom 730
Australia 575
Saudi arabia 192
india 161

bagi putra..dr negara pelik² tu kebanyakkannya hackers, sbb diorg pakai HIDE IP (no-ip), sebab tu keluar ip pelik² je..xperlu la follower bnyk²..sebab infonya bukan banyak pun..ehhehehe...
dan antara penyumbang terbanyak dari blog

 http://nubuwwah.blogspot.com/

terima kasih putra ucapkan kepada pemilik blog ini...

Jumat, 10 Agustus 2012

BAGI MEMUDAHKAN ANDA

SALAM,

Bagi memudahkan anda, sekarang sudah banyak keluaran AL-QURAN digital, kepada sesiapa yang berminat, sila inbox putra atau click gambar di sebelah kiri untuk AL-QURAN digital atau sebelah kanan bagi yang memerlukan servis printing.

Salam Ramadhan, semoga sama² kita di berkati olehNYA..

AMIN...
AMIN...
AMIN...
YA ALLAH s.w.t






AL-KAFIRUN (RUMI)

Credit to our family
Thanks A Lottttt


Terjemahan rumi


Arab

Sebutan

“ Katakan lah : Hai orang-orang kafir ”

قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ     

qul ya ayyuhal kafirun


 “ Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah ”





لا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ        

La a’abudu maa ta’abudu

Dan kamu bukan penyembah Tuhan yang aku sembah “




        وَلا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ

Wa laa antum a’abiduna maa a’abud

“ Dan aku tidak pernah menjadi penyembah apa yang kamu sembah “





          وَلا أَنَا عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْ

Wa la ana a’abidun maa a’abadtum

Dan kamu tidak pernah (pula) menjadi penyembah Tuhan yang aku sembah “



وَلا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُد    

Walaa antum a’aabiduuna maa a’abud


“ Untukmu agamamu dan untukkulah agamaku “


لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِين       

Lakum dinukum waliya diin

AL-FATIHAH RUMI

Credit to our family
Thanks A Lotttt..

Terjemahan rumi
Arab
Sebutan
1. "Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani"
بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
Bismi Llâhi r-rahmâni r-rahîm
2. "Pujian bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam"
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـٰلَمِين
Al-hamdu liLlâhi rabbi l-`âlamîn
3. "Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani"
ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
Ar-rahmâni r-rahîm
4. "Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat)"
مَـٰلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين
Mâliki yawmi d-dîn
5. "Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan"
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
Iyyâka na`budu wa'iyyâka nasta`în
6. "Tunjukilah kami jalan yang lurus"
ٱهْدِنَا ٱلصِّرَ ٰط ٱلْمُسْتَقِيمَ
Ihdina s-sirâta l-mustaqîm
7. "Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang dimurkai ke atas mereka, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat"
صِرَ ٰطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ
Sirâta llazîna an`amta `alayhim ghayri l-maghdhûbi `alayhim wala dh-dhâllîn