" ASSALAMUALAIKUM W.B.T "
SEMOGA SAUDARA / SAUDARI DI BERKATI OLEHNYA

Rabu, 23 Maret 2011

Tenaga Dalam YaaSiin (Percuma)

Salam..
Jika anda tanya dari mana datang ke-ilmuan " TENAGA DALAM YAASIIN " putra nak jawab..putra punya suka la..coz putra yang belajar dan di benarkan tukar nama..hehehehe..sebab jika tidak menghalusi abjad YaaSiin bersamaan dengan hanya DIA yg lebih mengetahui...nanti bila anda sudah olah dan sudah menjadi..anda letak pula nama kegemaran anda..hehehe...
Putra share teknik yg telah di ijazahkan kepada putra dahulu dr sifu yg tamat belajar ke-ilmuan nasrul haq dan tamat macam² perguruan lg sifu nie..selamat mencuba..(maaf tidak dapat memberikan nama)

Mula² sediakan air 1/2 gelas, minum separuh, pejamkan mata, tenangkan fikiran, duduk bersila dalam keadaan badan di tegakkan (luruskan bdn),
Baca bismillahirohmanirohim 3x
Baca syahadah 3x dan baca niat ijazah
Saya (nama penuh anda) sedang menerima pengisian dan penyelarasan tenaga dalam daripada (sebutkan nama sifu or org yg sedang ijazahkan anda yg kt belakang anda 2 la..hehehe) secara sempurna dan abadi di tubuhku sebagai berkat dari ALLAH s.w.t....kunfayakun...kunfayakun...kunfayakun..alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah....habiskan baki air..
(Tamatlah sudah pengijazahan transfer tidak termasuk mandi bunga)

Pastu sifu ajar teknik olah nafas with out jurus...

1. Sediakan air 1/2 gelas (minum separuh)
2. Gunakan pakaian yg selesa / longgar.(tracksuit@kain..hehehe)
3. Duduk dlm posisi tegak di atas kerusi (jgn membongkok)
4. Tangan di angkat mcm berdoa,siku selarikan dengan bahu, jgn di keraskan tangan, tapak tangan rapatkan dekat dengan hidung (mcm berdoa tp rapatkan dgn muka @ idung) dan pastikan jari² anda tidak rapat (sebab anda bukan berdoa..hehhee)
5. Tundukkan kepala sedikit, pastikan hidung di tgh kedua² tapak tangan hingga dapat rasakan hembusan nafas anda.
6. Tapak kaki pijak rata di lantai.

Setelah bersedia, anda perlu tenangkan fikiran, pejam mata dan lupakan segala masalah yang ada buat seketika....
1. Mulut tutup rapat, Tarik nafas melalui hidung selembut², sehalus² yang mampu,sambil kemutkan dubur, sehingga kembung perut dan tahan nafas anda.(dlm tarik nafas bacakan di hati Ya ALLAH s.w.t 2x, hadirkanlah...hidupkanlah...bangkitkanlah tenaga dalamku...)
2. Tahan nafas dan bacakan surah AL-FATIHAH sehingga habis.
3. Lepaskan nafas perlahan² melalui hidung sambil kempiskan perut sekempis²nya...
4. Lakukan teknik ini pada hari pertama 20minit, selepas itu lakukan 15minit siang dan 15minit malam, selama berapa hari yang telah di tetapkan oleh sifu (21 hari tahap dasar,30 hari tahap master, 39 hari tahap grandmaster) (siang 7am-7pm/malam 7pm-7am)
5. Tamat latihan selama 20minit, sapu muka serta ucapkan alhamdulillah dan habiskan baki air tadi.
 Selesai la suda...selamat mencuba...hehehe


Susah putra nak terangkan dlm blog nie..contact je la putra..kita jumpa face 2 face..hehehe..kalau tak faham mail putra ok? kalau ada yang pernah di ijazahkan ke-ilmuan yang serupa..komen yg membantu amat di harapkan...
Bila putra free lagi nanti putra post teknik dan cara putra pula..ahhahaha...beza???  memang berbeda..bab amalan lambat sikit la gamaknya..ehhehe

4 komentar:

Anonim mengatakan...

Assalammualaikum...
bagai mana cara untuk menurunkan ilmu dari atok kita...

PuTrA Yaa Siin mengatakan...

Salam,
Maaf lambat reply..ilmu macam mana yang saudara maksudkan?
saudara boleh emailkan pada putra jika ingin di kongsikan...

email : contact.putra@yahoo.com

Rynn mengatakan...

saudara putra awak sangat kelakar lah... tak da lah boasan baca blog awak..

PuTrA Yaa Siin mengatakan...

Salam Saudari Rynn..

memey pong..saudara xjumpa lagi pakar2 berubat..lagi pecah perut layan diorg..putra pun xfaham..kenapa bole jadi mcm tu..tp kebanyakkannya dlm 70% perubat layak masuk raja lawak... o_0

ehhehe..sifu² jgn marah ye...kenyataan...

Posting Komentar