" ASSALAMUALAIKUM W.B.T "
SEMOGA SAUDARA / SAUDARI DI BERKATI OLEHNYA

Sabtu, 14 Mei 2011

Share sedikit pengetahuan..

Assalamualaikum,
Apa yg putra tahu bab halal dan haram tidak la banyak..tapi yg putra nak share nabi katakan jika anda was² maka tgglkan lah..kalau tidak ia akan jadi haram atau subhat..was² nie sebenarnya permainan syaitan..jadi jgn lah tergoda..mcm yg putra alami sekarang..kalau makanan or minuman yg di bungkus tiada logo halal langsung putra tak sentuh, sedangkan dahulu kala putra hanya tolak batu,kayu, kaca, besi...yg lain semuanya sapu bersih..ehhehe..tapi kini..yg ada tanda halal tapi masih was² dengan logonya punya putra tak makan..kengkadang terasa rugi plk..coz benda² mcm tu slalunya pemberian org lain..tapi bila fikir balik...DIA lebih mengetahui...pasti DIA buat yg terbaik utk kita semua...kenapa perlu risau kan??
Ingat....DIA tidak pernah tidur dan DIA tidak pernah lalai....DIA lebih sygkan hamba DIA dari ibu yg melahirkan...yakinlah.....jika terasa was² bacalah a'uzubillah himinash syaiton nirojjim..atau hafalkan amalan yg putra akan post nanti..
Wallahualam.......

Tidak ada komentar:

Posting Komentar