" ASSALAMUALAIKUM W.B.T "
SEMOGA SAUDARA / SAUDARI DI BERKATI OLEHNYA

Rabu, 19 Januari 2011

b.1 Teknik atau cara²

Sedikit tips solat putra nak kongsi....

  1.  Pastikan pakaian solat tidak sama dengan pakaian g clubbing ke...g kenduri kawin ke..kena la special sikit..nak jumpa kesayangan kita kan?
  2. Mandi la dulu kalau boleh..kan lebih molek tu..
  3. Pakai la wangi²an sikit...tak kan g dating, g kenduri kawin g tempat² lain boleh wangi²...tapi nak hadap DIA tak boleh nak wangi² pulak..
  4. Maafkan yang telah lalu sebelum berjumpa dengan DIA....supaya DIA juga boleh maafkan kita..masakan DIA boleh maafkan kita, sedangkan kita tidak boleh maafkan orang lain..." SIAPA KITA? " sedar la sikit...
  5. Kalau solat sorg..qomat la dulu...lari la jugak hantu setan dari nyakat kita...
  6. Kalau berjemaah pastikan kita ikut imam..(selesai imam ru'kuk dengan sempurna baru kita ru'kuk, begitu juga sujud dan bacaan AL-FATIHAH..tak kan kita beserta baca dgn imam? itu bukan di panggil mengikut imam...
  7. Selalu lah perbaharui air wudhu kita.
  8. Lebihkan masa dengan DIA...tak kan main game/facebook/dating boleh lama² tapi bila dengan DIA nak curi masa sedikit pun kedekut...
  9. Pesan Puan Guru putra...busy²  kan diri dengan DIA..pasti DIA akan busy dengan kita.

Sedikit-sebanyak yang putra mampu kongsikan...post komen jika ada yang ingin di tambah..

Tidak ada komentar:

Posting Komentar