" ASSALAMUALAIKUM W.B.T "
SEMOGA SAUDARA / SAUDARI DI BERKATI OLEHNYA

Selasa, 29 Maret 2011

Tenaga Dalam YaaSiin

Assalamualaikum,

Di mulakan dengan bismillah dan ucapan syukur kerna sempat lagi putra kongsi dengan sahabat²..hehehe..
Kini putra ingin kongsikan cara putra oleh tenaga dalam ciptaan putra pula..ahhaha....coz sifu yg ijazahkan kat putra pun gabung 5 perguruan cipta satu pertubuhan....hehehe...kira tiru la nie..kui..kui..

1st. Ambil wudhuk. (terpulang pada anda kerana ini bukan solat)

2nd. Sediakan air 1 gelas (plg elok air yg tidak di masak spt : hujan,mineral,zam² dll)

3rd. Mengadap kiblat. (terserah juga kerna ini bukan solat,coz putra ada kiblat,putra hadapkan ke kiblat)

4th. Duduk dalam posisi yang anda suka seperti model iklan di bawah...putra suka model pertama
(terima kasih pada sahabat kerna sanggup menjadi model percuma..heheehe)

5th. Tenangkan fikiran (putra guna minyak lavender utk meditasi)

6th.  Minum air separuh gelas.

7th.  (Baca doa pembuka amalan anda,bwh nie cara putra)

       a. Baca shahadah.
       b. Selawat ke atas NABI 3x
       c. Doa NABI NUH a.s (laillaha illa anta subhanaka inni kuntum minal dzolimin)

8th.  Pastikan mulut di tutup rapat,lidah tongkat langit,Tarik nafas menggunakan hidung selembut yg munkin (tarik ALLAH)

9th. Sehingga kembung perut sambil kemutkan dubur dan tahan nafas (baca AL-FATIHAH) selesai baca lepaskan nafas perlahan² menggunakan hidung (lepas HU)

10th. Lakukan teknik ini 33x. selama 44 hari.




Selamat Mencuba..

Nota :

Putra gabungkan latihan ini dengan zikir nafas sekali dan anda juga dapat jazamkan AL-FATIHAH, lagi lama anda tahan nafas lagi bagus..permulaan putra buat tu sesak² nafas juga..itu la yang bagus sebenarnya dan ketika lepas nafas selalunya putra akan rasa getaran sesuatu aliran pada tangan.

Kelebihan :

a. Tahap kemarahan anda dapat di kawal. (Cepat cool..putra dah cuba dah..time mrh anda tarik nafas seperti biasa dan lepas perlahan²..trus reda marah anda)

b. Boleh mohon gerak silat dan macam² lagi yg bersangkut paut dgn gerak.

c. Badan sihat, urat semua berfungsi secara normal. (putra ilang sakit pinggang tuu...tp mslh putra time sakit pinggang baru la nk buat..heheeh)

d. Anda kaji la sendiri apa boleh buat..mcm² lagi...tiada bnyk beza dengan perguruan yg menggunakan juruz² dan perguruan tenaga dalam yang lain. (maybe mcm nie kot sifu² buat tanpa juruz..hehehe)

3 komentar:

PuTrA Yaa Siin mengatakan...

Tambahan : Jika di izinkan, anda boleh buat macam profile pic putra yg atas sekali sebelah kanan tuu..jadi macam goku super saiya pun boleh..ehhehe..tak pun anda boleh buat KAP MIM HA MIM HAA............ehhehe...tapi tak sama la dengan goku, coz goku kame hame ha...kui..kui..
selamat mencuba..

Anonim mengatakan...

Sama...ni bajar haq kan...hu allah... :)

PuTrA Yaa Siin mengatakan...

wa'allahualam..

Posting Komentar