" ASSALAMUALAIKUM W.B.T "
SEMOGA SAUDARA / SAUDARI DI BERKATI OLEHNYA

Kamis, 31 Maret 2011

IJAZAH

Nah..ambil aja amalan mana yang suka..nggak ada ijazah²nya...teman² harus minta terus dariNYA..buka ada perantaraan...itu kelebihan org islam..boleh sujud di mana² aja...
Peringatan sekali lagi....kalau ada yang ingin berkongsi amalan² or apa² ijazah sangatlah di alu²kan..send email kat putra..meet face 2 face pun boleh..heheh..terskipping plk.....bkn speaking k?

kalau sempat akan putra post kan amalan lagi..tp yang terbaik anda bgtau nama amalan yang anda cari..boleh putra tgk ada dlm simpanan atau tidak..

akhir kata dari putra...
Kaji², renung² dan selamat beramal.....

QAF40

QAF40


Bismillaahir rahmanir rahim.
Kafaka rabbuka kamyakfi waakifatan, kif kafuha kakamingkana mungkalika, takarru karran kakarril karifi kabidin tahki musyak syakatan, kaluk lukil lukaka kama kalkafi kurbatahu ya kaukabang kana yuhki, ya kaukabal falaka, wal yatha lath thaf wala yusy irunnabikum ahada, waman daakhalahu kaana aamina, kaf, ha, ya, ain, shod.
Ha, mim, ain, sin, qof.
Wala ya udzuhu hifzuhuma wahuwal aliyyul aziem.

KAF 40

Ilmu KAF40 ini menurut cerita berasal dari nabi alloh khidir as..waallahualam....

KAF 40 multifungsi 


KAFFAKA,ROBBUKA,KAMYAKFIKA,WAKIFATAN,KIFKAFAHA,KAKAMININ,KANAMIN KALAKIN,TUKIRON KIRON,KAKARIL KARIL,FIKABADI,TUHKI MUSYAK SYAKATAN,KALAKIN LAKA LUKI,KAFFA KAMABI,KAFAKAL KAHFI,KURBATUHU,YAKAU KABU,KANA TAHKI,KAUKABIL FALKI,

KAF 100 baca KAF 40 2x satu nafas, tambah selawat 20x,di amalkan pada air yg mengalir.

QAF 40


QAF 40

Bacakan bismillahirahmanirahim 1x
Kalimat Syahdat 1x, 
Al fatehah 1x, 
Selawat 1x,
setelah itu bacakan ayat kaf 40

KAFA KA RABBUKA KAM YAKFIKA WAKIFATAN
KIFKA FUHA KAKAMININ KANA MIN KALAKIN
TAKIRRU KARRAN KAKARRIL KARRI FI KIBIDIN
TAHKI MUSYAKSYAKATAN KALLAK LAKIL KALAK
KAFA KA MABI KAFAL KAFA KURBATUHUM
YA KAUKABAN KANA YAHKI KAUKABALFALAK

Rabu, 30 Maret 2011

KAF40

Mulakan dengan doa pembuka amalan anda atau boleh juga ikut doa pembuka amalan putra..nggak salah pun..

Shahadah - 1x
Selawat ke atas NABI MUHAMMAD s.a.w - 3x
Doa NABI YUNUS (lailla ha illa anta subhanaka inni kuntum minal dzolimin)

KAFA KAROB BUKA KAM YAKFI KAWA KIFATAN KIPKA PUHA KAKAMIN KANAMUN KALIKKA TAK KIRUN KORUN KAKARIN KAIFI KAH BUDIN TUHKI MUSAK SAKATAN KALLAT KALAKKA KAFA KAROB BUKA KAFIL KAIFI KURBATAHA YA KAU KABAN KA NA YUHKI KAU KABAN KALAKKA.

Ini yang di namakan KAF40 ada yang mengatakan kerana ada 40 kaf besar, ada yang mengatakan ini adalah syair NABI..tiada jawapan yang tepat..kelebihan dwi fungsi...putra amalkan dengan 1 nafas sahaja..nggak apa²...terpulang aja kepada anda yang mengamalkan..ada masa putra kongsikan lagi 3 version...

Sila kongsikan pada sahabat² yang mencari, berilah dengan ikhlas tanpa apa² bayaran..

Amalan² tambahan.

Seperti yang putra janjikan putra akan kongsikan amalan² yang putra ada...Tapi putra tak tahu apa amalan yang hendak di kongsikan..hehhe..Yang putra dah janji putra akan konsikan KAF40 dan ULAR CINTA MANI..
KAF 40 putra ada 5 version...putra akan kongsikan 4 version sahaja, kerana satu lagi version tidak dapat di kongsikan..Jika sahabat² ada mencari amalan² tambahan tetapi masih belum jumpa atau terlalu mahal, sahabat postkan amalan yang di cari di ruangan ini..jika ada dalam simpanan putra, putra akan kongsikan..sebab putra tidak tahu dari mana hendak mula..banyak sangat..yang tak di amalkan lagi pun ada...ehhehe..maap ya...

Sila tinggalkan pesanan anda di ruangan ini...
Makasih...

Jenis² minyak yang hendak di kongsikan.

Di sini putra hanya ingin kongsikan beberapa jenis minyak yang boleh di gunakan, tetapi tidak secara details..anda kena la kaji sendiri..hehhee...


Minyak Cendana : 
- Mengubah energy negatif menjadi positif
- Memperkuat aura


Minyak Misik:
- Mempertahankan aura/ energy
- Menstabilkan energy agar tidak naik turun


Minyak Zafaron:
- Untuk mengaktifkan benda
- Memperkuat aura


Minyak Cendana, Gaharu, Cinnamon dan Sandalwood 

berfungsi untuk membersikan energi buruk yang bersifat maskulin sehingga akan membawa kebersihan pada energi yang sudah kotor. Berguna utk menolak gangguan jin, melindungi diri ketika merasa takut.

Minyak Infinity, Lemon, Jeruk, J-Lo dan Happy Clinic 

berfungsi untuk membersihkan aura pengguna dan juga untuk mempengaruhi birahi lawan jenis si pengguna.

Minyak Mawar, Rose, Enternity, Axe, Cassablanca dan 1000 Bunga berfungsi untuk menampakkan ketenangan kepada suasana sekitar dimana pengguna akan nampak lebih cerah, lebih tenang dan senang dipandang org yang melihat. 


Minyak Jasmine, Melati dan Cuddle 

berfungsi membuat aroma kelembutan bagi pengguna sehingga orang yang melihat akan timbul belas kasihan kepada pengguna, karena mereka akan melihat pengguna layu & lemah.

Minyak Lavender 

berfungsi untuk tenang dan bagi para supranaturalis berguna untuk mempercepat latihan meraga sukma atau sebagai perantara penghubung ke alam ghaib dengan hidu aromanya. 

Minyak Menthol atau Tavvares 

berfungsi untuk menghilangkan minyak guna² atau pemikat,menghilangkan khayalan ttg seseorang yang dicintai atau disayangi berlebihan. Jika minyak ini dicampur denan minyak lavender, maka akan membuat orang pemarah menjadi tenang dan menghilangkan pikiran yang membuat hati gelisah atau emosi.

Minyak Gaharu 
berfungsi untuk mendekatkan kita kepada leluhur. Cara penggunaannya cukup dioleskan di nadi tangan kanan dan kiri kita.


Minyak Jafaron Merah 
salah satu fungsinya ialah pembangkit energi dan sekaligus pembangkit birahi. Baunya yang menyengat dan membuat mata menjadi panas.

Minyak Hajar Aswad 

Minyak ini jika dicampur dengan misik putih dan ditambah dengan sedikit cendana kraton akan menenangkan bathin dan cepat rileks.

PENGGUNAAN MINYAK :
Penggunaan minyak berkaitan dengan pengaktifan titik2 pada tubuh kita seperti di :

- pergelangan tangan...

- telapak tangan
- kening
- ubun2
- dada
- tiap persendian.

Lebih kurang macam tu la kelebihan minyak² yg putra tahu...begitu juga dengan bunga² yang boleh di gunakan utk mandi + doa..atau tak perlu cari bunga..campur je minyak wangi dengan air+doa...ehhehe

Selasa, 29 Maret 2011

Tenaga Dalam YaaSiin

Assalamualaikum,

Di mulakan dengan bismillah dan ucapan syukur kerna sempat lagi putra kongsi dengan sahabat²..hehehe..
Kini putra ingin kongsikan cara putra oleh tenaga dalam ciptaan putra pula..ahhaha....coz sifu yg ijazahkan kat putra pun gabung 5 perguruan cipta satu pertubuhan....hehehe...kira tiru la nie..kui..kui..

1st. Ambil wudhuk. (terpulang pada anda kerana ini bukan solat)

2nd. Sediakan air 1 gelas (plg elok air yg tidak di masak spt : hujan,mineral,zam² dll)

3rd. Mengadap kiblat. (terserah juga kerna ini bukan solat,coz putra ada kiblat,putra hadapkan ke kiblat)

4th. Duduk dalam posisi yang anda suka seperti model iklan di bawah...putra suka model pertama
(terima kasih pada sahabat kerna sanggup menjadi model percuma..heheehe)

5th. Tenangkan fikiran (putra guna minyak lavender utk meditasi)

6th.  Minum air separuh gelas.

7th.  (Baca doa pembuka amalan anda,bwh nie cara putra)

       a. Baca shahadah.
       b. Selawat ke atas NABI 3x
       c. Doa NABI NUH a.s (laillaha illa anta subhanaka inni kuntum minal dzolimin)

8th.  Pastikan mulut di tutup rapat,lidah tongkat langit,Tarik nafas menggunakan hidung selembut yg munkin (tarik ALLAH)

9th. Sehingga kembung perut sambil kemutkan dubur dan tahan nafas (baca AL-FATIHAH) selesai baca lepaskan nafas perlahan² menggunakan hidung (lepas HU)

10th. Lakukan teknik ini 33x. selama 44 hari.




Selamat Mencuba..

Nota :

Putra gabungkan latihan ini dengan zikir nafas sekali dan anda juga dapat jazamkan AL-FATIHAH, lagi lama anda tahan nafas lagi bagus..permulaan putra buat tu sesak² nafas juga..itu la yang bagus sebenarnya dan ketika lepas nafas selalunya putra akan rasa getaran sesuatu aliran pada tangan.

Kelebihan :

a. Tahap kemarahan anda dapat di kawal. (Cepat cool..putra dah cuba dah..time mrh anda tarik nafas seperti biasa dan lepas perlahan²..trus reda marah anda)

b. Boleh mohon gerak silat dan macam² lagi yg bersangkut paut dgn gerak.

c. Badan sihat, urat semua berfungsi secara normal. (putra ilang sakit pinggang tuu...tp mslh putra time sakit pinggang baru la nk buat..heheeh)

d. Anda kaji la sendiri apa boleh buat..mcm² lagi...tiada bnyk beza dengan perguruan yg menggunakan juruz² dan perguruan tenaga dalam yang lain. (maybe mcm nie kot sifu² buat tanpa juruz..hehehe)

Kamis, 24 Maret 2011

Tenaga Dalam YaaSiin (Percuma)

Kelebihan yang di ijazahkan pada putra ini boleh membuat penyembuhan & perubatan, boleh dapat silat tanpa belajar, meraga sukma, terawangan,bersihkan rumah, isi minyak & barang² dan boleh juga cari barang yang hilang..
pantang : kuat merokok, kurang bersenam..
buat la latihan tu dulu..ada masa putra post cara putra cipta sendiri...dan minyak² yang boleh di gunakan...
sabor je laa...ahhaha..banyak juga nak keluarkan apa yang terkandung di dalam dadaku ini....mcm² ada..kalau esok putra mati..maka terputuslah segala amalan yang ada...............

Rabu, 23 Maret 2011

Tenaga Dalam YaaSiin (Percuma)

Salam..
Jika anda tanya dari mana datang ke-ilmuan " TENAGA DALAM YAASIIN " putra nak jawab..putra punya suka la..coz putra yang belajar dan di benarkan tukar nama..hehehehe..sebab jika tidak menghalusi abjad YaaSiin bersamaan dengan hanya DIA yg lebih mengetahui...nanti bila anda sudah olah dan sudah menjadi..anda letak pula nama kegemaran anda..hehehe...
Putra share teknik yg telah di ijazahkan kepada putra dahulu dr sifu yg tamat belajar ke-ilmuan nasrul haq dan tamat macam² perguruan lg sifu nie..selamat mencuba..(maaf tidak dapat memberikan nama)

Mula² sediakan air 1/2 gelas, minum separuh, pejamkan mata, tenangkan fikiran, duduk bersila dalam keadaan badan di tegakkan (luruskan bdn),
Baca bismillahirohmanirohim 3x
Baca syahadah 3x dan baca niat ijazah
Saya (nama penuh anda) sedang menerima pengisian dan penyelarasan tenaga dalam daripada (sebutkan nama sifu or org yg sedang ijazahkan anda yg kt belakang anda 2 la..hehehe) secara sempurna dan abadi di tubuhku sebagai berkat dari ALLAH s.w.t....kunfayakun...kunfayakun...kunfayakun..alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah....habiskan baki air..
(Tamatlah sudah pengijazahan transfer tidak termasuk mandi bunga)

Pastu sifu ajar teknik olah nafas with out jurus...

1. Sediakan air 1/2 gelas (minum separuh)
2. Gunakan pakaian yg selesa / longgar.(tracksuit@kain..hehehe)
3. Duduk dlm posisi tegak di atas kerusi (jgn membongkok)
4. Tangan di angkat mcm berdoa,siku selarikan dengan bahu, jgn di keraskan tangan, tapak tangan rapatkan dekat dengan hidung (mcm berdoa tp rapatkan dgn muka @ idung) dan pastikan jari² anda tidak rapat (sebab anda bukan berdoa..hehhee)
5. Tundukkan kepala sedikit, pastikan hidung di tgh kedua² tapak tangan hingga dapat rasakan hembusan nafas anda.
6. Tapak kaki pijak rata di lantai.

Setelah bersedia, anda perlu tenangkan fikiran, pejam mata dan lupakan segala masalah yang ada buat seketika....
1. Mulut tutup rapat, Tarik nafas melalui hidung selembut², sehalus² yang mampu,sambil kemutkan dubur, sehingga kembung perut dan tahan nafas anda.(dlm tarik nafas bacakan di hati Ya ALLAH s.w.t 2x, hadirkanlah...hidupkanlah...bangkitkanlah tenaga dalamku...)
2. Tahan nafas dan bacakan surah AL-FATIHAH sehingga habis.
3. Lepaskan nafas perlahan² melalui hidung sambil kempiskan perut sekempis²nya...
4. Lakukan teknik ini pada hari pertama 20minit, selepas itu lakukan 15minit siang dan 15minit malam, selama berapa hari yang telah di tetapkan oleh sifu (21 hari tahap dasar,30 hari tahap master, 39 hari tahap grandmaster) (siang 7am-7pm/malam 7pm-7am)
5. Tamat latihan selama 20minit, sapu muka serta ucapkan alhamdulillah dan habiskan baki air tadi.
 Selesai la suda...selamat mencuba...hehehe


Susah putra nak terangkan dlm blog nie..contact je la putra..kita jumpa face 2 face..hehehe..kalau tak faham mail putra ok? kalau ada yang pernah di ijazahkan ke-ilmuan yang serupa..komen yg membantu amat di harapkan...
Bila putra free lagi nanti putra post teknik dan cara putra pula..ahhahaha...beza???  memang berbeda..bab amalan lambat sikit la gamaknya..ehhehe

Selasa, 15 Maret 2011

Tenaga Dalam,Ilmu Haq, Ilmu nafas atau apa² saja la...

Putra akan kongsi kan teknik olah atau cara secara percuma walaupun putra mendapatkannya secara berbayar..Putra tunggu gambar kedudukan posisi olah nafas siap di filemkan..senang sikit putra nak terangkan kepada anda...Di sini putra ingin terangkan kepada anda kenapa kebanyakkan ilmu², sekarang perlu di bayar ke ilmuannya..ada beberapa sebab..salah satunya kerna ke ilmuan itu mahal, anda akan berlatih sungguh²...jika percuma anda ambil dan simpan je la...bila rasa perlu, baru anda gunakan atau amalkan...itulah perbezaan ilmu percuma dan berbayar..bagi yang betul² bersungguh² hendakkan ilmu, pastinya anda tidak kisah sama ada ia berbayar murah,mahal atau pun tidak berbayar..pada pembaca blog ini, putra harap anda ambil apa yang berguna dan abaikan apa yang tidak berguna dan di harap anda tidak menjual kepada sesiapa sahaja...
Ini juga di anggap ilmu tangguhan atau " ILMU SUPER POWER " ..ehhehe..sabar yaa....putra juga dlm proses nak buat buku semua ilmu yang putra ada...tidaklah untuk siapa²...untuk putra simpan je..hehehhe...

Akhir kata dari putra.....DOA kan putra sempat kongsikan apa yang putra tahu sebelum putra melangsungkan majlis perkahwinan atau sebelum sampainya ajal putra...amin YA ALLAH s.w.t.............................

PEMBERITAHUAN & PERMOHONAN

Assalamualaikum dan Salam hormat,

Kepada sifu-sifu, perguruan-perguruan,pertubuhan-pertubuhan dan pada yang bersangkut paut...

Di sini putra ingin memohon maaf jika ilmu atau amalan yang putra ingin kongsikan pada sahabat² dan pelawat² blog ini membuatkan perniagaan atau perguruan anda tiada lagi tarikkan atau sesetengah ilmu atau amalan anda tidak laku....putra hanya mengambil langkah berjaga² supaya tidak di saman atau di ganggu..lagi pun apa yang putra ingin sampai kan putra menggunakan duit juga ketika hendak mendapatkannya...pada sifu-sifu putra yang tidak membenarkan putra sampaikan ilmu yang telah di ijazahkan kepada putra, sifu janganlah risau kerna putra tidak akan menyampaikan pada sesiapa, tetapi untuk pengetahuan sifu-sifu putra, amalan atau ilmu yang baik² yang mantap² yang telah sifu ijazahkan tetapi tidak di benarkan untuk sampaikan pada yang lain, telah membuatkan putra sengsara...............kerna ilmu baik dan berguna tidak dapat di kongsikan.......

Ilmu yang putra ingin kongsikan adalah teknik mengolah tenaga dalam atau di kenali juga dengan ilmu haq, ilmu zikir nafas dll..Ia juga tidak asing bagi mereka yang arif dalam ilmu metafizik...(termasuklah beberapa jenis minyak yang di gunakan) dan putra juga akan kongsikan amalan² yang putra ada sejak berumur 12tahun, tetapi tidak termasuk amalan² seru² nama² jin atau panglima² yang ada, kerna bagi putra ia salah di sisi agama islam..

Kepada sifu², sahabat² atau kepada pelawat blog ini.. 

Jika anda ingin mengijazahkan atau mengkongsikan amalan atau ilmu apa sahaja yang anda ada dengan secara ikhlas kepada putra, adalah di galakkan...emailkan kepada putra atau tinggalkan number telefon anda pada email putra supaya kita dapat bersua muka..email² yang anda hantar kepada putra, putra mengambil sedikit masa untuk membalasnya kerna putra nie kerja security je..faham² la kerja shift..ehhehe (kalau ada jawatan kosong, offer² la kat putra yee...)
*Anda juga di benarkan menyampaikan atau mengamalkan apa² sahaja yang putra catatkan pada blog ini..tak ada ijazah², pengeras² atau bayaran....amalkan je laaa...mudah² berguna di dunia dan akhirat..amin YA ALLAH s.w.t.........................................................



 Kepada guru² atau pelawat² yang hebat²...

Tak perlulah anda hendak test putra, sebab putra tiada apa² kehebatan/pendinding atau apa² ilmu..kalau anda hendak share boleh la putra jadi hebat macam anda..jika anda katakan yang putra menipu, anda scan la putra sama ada berilmu/berisi atau tidak..masakan putra kerja security kalau putra dah hebat, mesti putra jadi tok moh ke..pawang ke..blh ubat orang..paling tidak pun jadi body guard orang² kaya...tul tak??
jangan la ye...ehhee..suspen jugak....kang tetibe kena santau ke...jin bertenggek atas bahu ke...eee...ngeri woo...

Ilmu super power...

Putra sengaja melambatkan apa yang putra ingin kongsikan..semata² utk anda mendapat
" ILMU SUPER POWER "  ehhehe....bersamaan dengan ilmu sabar...bukan senang nak dapat amalkan ILMU SUPER POWER nie...susah woo...bagi pendapat putra, jika ilmu yang anda ada tidak di amalkan dan tidak di sampaikan, jadi langsung tidak berguna dan tidak bermakna..anda kumpul amalan², ilmu² tapi anda tidak mengamalkan, menggunakan atau menyampaikan apa yang anda dapat??  kumpul ilmu je laa...entah² esok sampai ajal anda, langsung putus terus ilmu atau amalan anda tanpa di wasiatkan pada siapa²...Putra belajar pun beribu² RM juga...tapi kini putra ingin sampaikan dengan percuma, pada permulaan putra sayang ingin sampaikan dan ingin kenakan bayaran atau orang kata pengeras laa...pemanis laa..konon²nya baru la ilmu yang nak di ijazahkan tu berkat..ehhehe...padahal mencari keuntungan je...cuba anda fikir amalan yang menggunakan ayat suci AL-QURAN perlu ke di bayar? sedangkan wahyu yang di turunkan oleh malaikat jibril pada junjungan besar kita NABI MUHAMMAD s.a.w adalah percuma dan NABI MUHAMMAD s.a.w sampaikan pada kita pun percuma...anda fikir la..anda sedang menjual ayat-ayat suci AL-QURAN dengan harga yang murah sedangkan ia bukan tiada harga tetapi tidak ternilai harganya...

Salah seorang sifu putra menceritakan tentang penjualan kitab suci AL-QURAN di indonesia..katanya jika anda hendak membeli kitab suci AL-QURAN memang ada jual, tetapi jika anda hendak membeli ayat suci AL-QURAN mereka tidak jual....sebabnya ayat suci AL-QURAN adalah kata-kata ALLAH s.w.t dan kitab di jual kerana kos pembuatannya dan sewa kedai..itu yang putra boleh terangkan sedikit sebanyak...lagi satu sifu putra menceritakan tentang setelah tamat pembelajarannya di perguruan indonesia...

Sifu : Pak berapa bayarannya pembelajaran ini.
Sifu atas sifu : Iya...bapak ada bilang nggak berapa bayarannya?
Sifu : Bapak bilang nggak ada bayaran..
Sifu atas sifu : Iya udah..nggak ada bayaran kenapa tanya lagi?
Sifu : Tak kan langsung tiada bayaran pak?
Sifu atas sifu : Iya..awal² sudah di bilang nggak ada bayaran kan? jika kamu kasi iya saya ambil..jika kamu nggak kasi..iya saya nggak mintak...ilmu ini bukan saya yang punya..masakan saya bole meletakkan harganya??  (tamatlah sudah cerita sifu putra)

Dari cerita ini lah telah membuka pintu hati putra supaya tidak menjual apa² amalan atau ilmu yang putra anda kepada sesiapa sahaja...Kerna semuanya kepunyaan DIA...tiada apa² kepunyaan kita...kerna cerita ini juga lah membuatkan putra tersentak dan teringat pada seorang sahabat putra yang meminta QAF40 pada putra tapi putra tidak berikan, munkin ketika itu putra terfikir yang putra dapat dari datuk seorang sahabat 10 tahun yang lepas...jadi putra tidak boleh berikan....tapi bila putra fikirkan kembali...ish...sahabat putra bagi dulu dier tak cakap atau pesan pula boleh sampaikan pada yang lain atau tidak...sedangkan abang² putra pun putra sudah suruh amalkan..dengan itu putra memohon maaf kepada sahabat putra dengan maaf sebenar² maaf, kerna ia telah merunsingkan fikiran putra..." MAAFKAN PUTRA SAHABAT " moga dengan izin ALLAH s.w.t , putra akan berikan QAF40 pada sahabat putra siap dengan 2 version lagi..hehheeh..

Sabtu, 12 Maret 2011

Permainan...

Setelah anda tahu siapa anda, kenal siapa tuhan anda,sudah buat apa yang di suruh dan tegah apa yang dilarang boleh la anda tambah dengan permainan² yang ada...tidak la di suruh dan tidak lah di tegah...
Putra pula lebih berminat pada makhluk halus daripada mainan² yang lain...kerna makhluk halus tidak banyak bercampur dengan manusia jika kita bermain...tapi ada sesetengah makhluk yang nyata pergunakan mereka ke jalan yang tidak di redoi...bila mereka sudah pandai mereka mula kacau sana..kacau sini..santau sana..santau sini..mereka suka dengan kerja mereka kerana mendapat wang yang banyak hingga mereka lupa yg dosa pun mereka kumpul lagi banyak dari wang mereka...
Lagi pun bagi putra dengan mendekati makhluk halus anda akan bertambah tawadhuk..bg org lain putra tak tahu la...di sini putra akan cuba kongsi apa yang sifu² putra izinkan untuk di kongsikan...apa yang tidak boleh di kongsikan putra tak berani kongsikan kerana itu sudah di anggap janji....
Jika anda ikut blog ini nanti anda tahu apa yang putra akan kongsikan..kebanyakkannya mereka kata amalan tahap tinggi...padahal..tahap rendah je....contohnya QAF 40, ULAR CINTA MANI dan bermacam² lagi..jika di izinkan ALLAH s.w.t anda akan dapat semua yang putra tahu atau semua yang putra amalkan....
INSYALLAH.......

Selasa, 08 Maret 2011

ASMA UL HUSNA (nama² ALLAH s.w.t)

Allah s.w.t. telah berfirman yang bermaksud:
"ALLAH mempunyai Asmaa-Ul-Husna (nama-nama yang agung yang sesuai dengan sifat-sifat ALLAH S.W.T.), maka bermohonlah kepadaNya dengan menyebut asmaa-ul-husna itu." - (Surah Al-A'raf:180)
"Katakanlah: "Serulah ALLAH atau serulah AR-RAHMAN. Dengan nama yang mana saja kamu seru. Dia mempunyai al asmaul husna (nama-nama yang terbaik)
"Dialah ALLAH, tiada Tuhan melainkan Dia, Dia mempunyai al-asmaul-husna (nama-nama yang baik)"- (Surah Thaha:8)
Dari Abu Hurairah r.a. ia berkata Nabi Muhammad s.a.w. pernah bersabda:
"Sesungguhnya Allah s.w.t mempunyai 99 nama, iaitu seratus kurang satu, barangsiapa menghitungnya (menghafal seluruhnya) masuklah ia kedalam syurga" - Riwayat Bukhari 
Adapun ASMA-UL-HUSNA adalah merupakan nama-nama Allah s.w.t. yang terkandung didalam Al-Quran dimana pada tiap-tiap nama tersebut mengandungi khasiatnya masing-masing seperti kita akan ketahui dibawah ini:


ALLAHU                  Ertinya Yang mengeluarkan sekelian makhluk dari tiada menjadi ada.
KHASIATNYA:        Barangsiapa yang menbacanya 5000 kali tiap-tiap hari, Insyaallah akan dimurahkan     rezekinya, dan jika dibaca 66 kali sampai 66 hari setelah sembahyang fardhu, maka akan menjadi sebutan orang besar dan mendapat kebaikan yang banyak.
AR RAHMAANU      Ertinya Kasihsayang kepada hambaNya didunia.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang mebacanya tiap-tiap selesai sembahyang fardu sebanyak 100 kali, Insyaallah ia akan terjaga dari sifat lupa dan lalai.
AR RAHIIMU           Ertinya Yang Kasihsayang kepada orang-orang mukmin pada hari Akhir
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 100 kali, Insyaallah hatinya akan selalu mempunyai sifat kasih sayang akan sesama makhluk Allah s.w.t.
AL MALIKU             Ertinya Yang Mempunyai Kerajaan
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 121 kali kemudian daripada fajar atau tergelincirnya, Insyaallah akan dikayakan dengan sebab atau dengan pintu yang dibukakan Allah s.w.t. baginya.
AL QUDDUUSU      Ertinya Yang Maha Suci
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir dengan khalimat ini pada tiap-tiap hari ketika tergelincir matahari sebanyak 100 kali, Insyaallah akan menjadi bersih hatinya, dan barangsiapa yang berzikir 1000 kali, Insyaallah akan diselamatkan daripada bala.
AS SALAAMU          Ertinya Sejahtera daripada kekurangan
KHASIATNYA:         Apabila dibacakan kepada orang yang sakit kepala sebanyak 121 kali atau 136 kali dengan suara yang sekiranya dapat didengar oleh orang yang sakit dan dengan mengangkat  kedua belah tangan, Insyaallah akan disembuhkan dengan khalimatNya selama tidak datang ajalnya atau dikurangkan daripada sakitmya.
AL MU'MINU           Ertinya Yang Mengimamkan hambaNya
KHASIATNYA:         Apabila dibacakan akan khalimat ini sebanyak 136 kali oleh orang yang merasa ketakutan akan sesuatu, maka ia akan merasa aman dari apa yang ditakutkannya, dan apabila dibaca oleh orang yang beriman, maka ia akan bertambah imannya.
AL MUHAIMINU     Ertinya Yang Sangat Menyintai dan Memelihara.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang membacanya 100 kali setelah sembahyang sunat dua rakaat (terutama diwaktu tengah malam), Insyaallah akan dibersihkan zahir dan batinnya dan tetap bercahaya hatinya, dan barang siapa yang membacanya sebanyak 145 kali setelah sembahyang Isyak, Insyaallah akan kuat khafazhnya.
AL'AZIIZ                   Ertinya Yang Menyalahkan.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir sebanyak 40 kali tiap-tiap hari selama 40 hari dan yang lebih baik dibaca setelah sembahyang Subuh, Insyaallah akan dikayakan dan dimuliakan oleh Allah s.w.t. dan tidak dihajatkan dia kepada seseorang dari makhlukNya.
AL- JABBAARU      Ertinya Yang Sangat Gagah.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap hari sebanyak 206 kali atau 226 kali pada pagi dan petang, Insyaallah tidak akan boleh orang yang zalim dan Allah s.w.t. akan membalas bagi orang zalim itu siksa baginya.
AL MUTAKABBIRU Ertinya Yang Maha Besar.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap hari sebanyak 662 kali, Insyaallah orang yang takabur itu akan tunduk kepadanya.
AL KHAALIQU         Ertinya Yang Menciptakan MakhlukNya.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir waktu tengah malam sebanyak 731 kali, Insyaallah akan diterangkan hatinya dan dirinya, dan barangsiapa yang kehilangan hartanya atau lama ditunggalkan orang yang dikasihinya, maka bacalah sebanyak 5000 kali, Insyaallah ia akan datang dengan perintah Allah s.w.t..
AL BAARI-U             Ertinya Yang Menerbitkan Makhluk.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir  pada siang hari sebanyak 100 kali, Insyaallah ia akan selemat dari kebinasaan dan tidak akan merasa takut ia didalam kubur, dan barangsiapa yang apabila dibacanya pada malam hari selama 7 malam berturut-turut dan pada tiap-tiap malam dibaca 100 kali, Insyaallah akan disembuhkan segala penyakit dalam tangannya.
AL MUSHAWWIRU  Ertinya Yang Merupakan Makhluk.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir sebanyak 336 kali atau lebih, maka Insyaallah akan menjadi baik segala perbuatannya atau apa yang dikerjakannya.
AL GHAFFAARU     Ertinya Sangat Mengampuni.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir  100 kali sambil mengiringi sembahyang Jumaat, Insyaallah zahir baginya akan mendapat keampunan. 
AL QAHHAARU      Ertinya Yang Sangat Keras.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca tiap-tiap hari dan malam sebanyak 306 kali atau lebih, Insyaallah keluar dari hatinya cinta dunia dan kebesaran barang lain daripada Allah s.w.t. dan zahir baginya pertolongan Allah s.w.t. atas musuhnya, dan barangsiapa yang adanya hajat lalu berzikir 100 kali kemudian mengangkat kedua tangannya dan membuka akan kepalanya, Insyaallah ditunaikan hajatnya.
AL WAHHAABU      Ertinya Yang Sangat Memberi.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang kekal mewiridkannya tiap-tiap hari atau tiap-tiap selesai sembahyang fardhu yang lima waktu sebanyak 300 kali atau lebih, Insyaallah akan dikabul dan hebat baginya kekayaan dan kebesarannya, dan barangsiapa mengekalkan membacanya pada akhir sujud sembahyang dhuha sebanyak 40 kali, Insyaallah dimudahkan baginya kekayaan yang mudah dan hebat.
AR RAZZAQU          Ertinya Yang Sangat Memberi Rezeki.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang mengekalkan membaca tiap-tiap hari 308 kali, Insyaallah ditunaikan hajatnya kepada raja dan pemerintah dan jika mengkehendaki akan dimarahinya itu, maka berhentilah berbetulan orang yang dituntut, dan apabila berzikir 17 kali, Insyaallah ditunaikan hajatnya dan barangsiapa yang berzikir sebanyak 20 hari berturut-turut dan tiap-tiap hari 20 kali pada pagi sebelum makan dan minum, Insyaallah akan diberikan padanya faham yang dalam dan sempurna.
AL FATTAHU         Ertinya Yang Membuka Khazanah Rahmat.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca tiap-tiap selesai sembahyang Subuh sebanyak 71 kali dengan tangannya dihantarkan keatas dada, Insyaallah hatinya akan bersih dan bercahaya, dimudahkan segala pekerjaan dan keluar cinta dunia dari hatinya.
AL'ALIIMU               Ertinya Mengetahui.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir tiap-tiap setelah selesai sembahyang lima waktu sebanyak 100 kali, Insyaallah akan mendapatkan ilmu ma'rifat dan kasyaf serta iman yang sempurna.
AL QAABIDHU        Ertinya Yang Menggenggam, Menyempitkan Rezeki dan Menguranginya bagi seseorang yang disempitkan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap hari sebanyak 100 kali, Insyaallah akan terhindar dari pengancamnya.
AL BAASITHU         Ertinya Maha Melapangkan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca selesai sembahyang dhuha 10 kali, Insyaallah akan diluaskan rezeki dan ilmunya.
AL KHAAFIDHU     Ertinya Yang Menurunkan.
KHASIATNYA:         Apabila diamalkan setiap hari dalam keadaan khusyuk dan bersih (berwuduk) sebanyak 500 kali pasti dijatuhkan martabat musuh atau lawan penentangnya serta dikabulkan hajatnya.
AR RAAFI'U             Ertinya Maha Mengangkat.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap hari terutama pada malam hari sebanyak 70 kali, pasti hartanya akan dijaga dari pencuri, perompak, penipuan dan sebagainya.
AL MU'IZZU             Ertinya Maha Menang dan memberi kepada yang dikehendakiNya.
KHASIATNYA:         Untuk menumbuhkan kewibawaan orang banyak apabila dibaca setiap hari sebanyak 140 kali.
AL MUDZILLU         Ertinya Yang Merendahkan atau Menghinakan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebanyak 75 kali kemudian sembahyang dan didalam sujud sebutkan namanya yang ditakuti itu, Insyaallah akan aman mereka daripadanya dan apabila dibaca 1000 kali pada tiap-tiap hari selama 7 hari, Insyaallah akan ditolakkan musuh daripadanya.
AS SAMII'U               Ertinya Maha Mendengar.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca 500 kali , setelah selesai sembahyang dhuha pada hari Khamis, maka doanya akan ditunaikan oleh Allah s.w.t. dan akan disembuhkan pendengarannya daripada penyakit tuli atau pendengarannya akan menjadi baik.
AL BASHIIRU          Ertinya Maha Melihat.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebelum sembahyang Jumaat dimulai sebanyak 100 kali pasti fikirannya akan bertambah cerdas dan hatinya akan terbuka.
AL HAKAMU            Ertinya Yang Menetapkan Hukum-hukum MakhlukNya.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap malam sunyi serta suci dari hadas dan najis sebanyak 68 kali, Insyaallah akan dijadikan hatinya tempat rahsia dan hikmah ilmu agama.
AL'ADLU                  Ertinya Yang Maha Adil.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setelah selesai sembahyang lima waktu 104 kali pasti ia akan menjadi pemutus hukum yang adil dan akan merasa tertarik hati orang lain kepadanya.
AL LATHIIFU          Ertinya Yang Maha Halus.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebanyak 129 kali atau 130 kali, Insyaallah usahanya atau perniagaannya akan maju dan akan merasa kejayaan dalam pekerjaannya.
AL KHABIIRU         Ertinya Yang Maha Mengetahui atau Waspada.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca selama 7 hari dan tiap-tiap hari sebanyak 812 kali, Insyaallah akan datang kepadanya rahmat dengan segala khabar yang dikehendaki.
AL HALIIMU            Ertinya Maha Penyayang dan Penyabar.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sesudah sembahyang 5 waktu sebanyak 88 kali pasti ia akan dipelihara dari pangkatnya, jabatan atau kedudukannya.
AL'AZHIIMU            Ertinya Maha Agung.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap hari sebanyak 12 kali maka Insyaallah penyakit akan segera sembuh dan akan terhindar dari kejahatan.
AL GHAFUURU      Ertinya Maha Pengampun.
KHASIATNYA:         Barangsiapa menuliskan atas orang yang sakit demam bacalah sebanyak 3 kali, Insyaallah akan segera sembuhlah ia.
ASY SYAKUURU     Ertinya Yang Sangat Syukur.
KHASIATNYA:         Apabila menuliskan sebanyak 40 kali oleh orang yang sesak nafas atau penat badan atau dhaif mata dan dihapuskannya dengan iri dan sapukan iri itu kepada badannya atau matanya dan diminumkan, Insyaallah akan mendapat berkat.
AL'ALIYYU               Ertinya Yang Maha Tinggi Martabatnya.
KHASIATNYA:         Apabila ditulis pada kertas dan direndamkan pada segelas air (tulisannya sebanyak 110 kali) kemudian airnya diminumkan kepada anak kecil, Insyaallah dia akan menjadi anak yang cerdas dan pandai.
AL KABIIRU            Ertinya Yang Maha Besar.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca dalam masa 7 hari sesudah melakukan sembahyang hajat sebanyak 1000 kali setiap malam, Insyaallah akan dikembalikan lagi jabatannya, pekerjaannya selama bukan dipecat kerana kecurangan atau kerana makan hasil rasuah dan lain-lain.
AL HAFIIZHU        Ertinya Yang Maha Memelihara.
KHASIATNYA:        Untuk menjaga keselamatan diri dari binatang buas atau dari hantu malam, dibaca sebanyak 99 kali pasti akan diselamatkan dan terhindar daripada segala gangguan tersebut diatas.
AL MUQI ITU           Ertinya Yang menjadikan makanan.
KHASIATNYA:         Untuk melepaskan rasa haus dan lapar dibaca selama terkena penderitaan itu (bacalah sebanyak-banyaknya) Insyaallah akan sembuh.
AL HASIIBU             Ertinya Yang Menghisab atau Menghitung.
KHASIATNYA:         Untuk menguatkan jabatan atau pekerjaan yang dipegangnya apabila dibaca setiap selesai sembahyang Subuh atau sebelum terbit matahari dan petang (sesudah sembahyang Maghrib), Insyaallah akan dijaga kedudukannya/jabatannya atau pekerjaannya. Bacalah sebanyak 777 kali.
AL JALIILU               Ertinya Yang Maha Agung dan Mulia.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap pagi (jam 2.30 pagi) sebanyak 73 kali pasti usahanya, pekerjaannya atau kedudukannya akan meningkat dengan sangat menghairankan.
AL KARIIMU            Ertinya Mulia atau Yang Maha Pemurah.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang mewiridkan pada tiap-tiap kali hendak tidur sebanyak 270 kali atau lebih, maka Insyaallah akan mendapat kemurahan dan kemuliaan dunia akirat.
AR RAQIIBU            Ertinya Yang Maha Mengamati/Mengintai
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebanyak 50 kali pada setiap hari, Insyaallah segala harta dan barangnya akan aman dari kecurian dan lain-lain.
AL MAJIIBU             Ertinya Yang Memperkenankan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setelah selesai sembahyang Subuh setiap hari sebanyak 55 kali, Insyaallah semua hajatnya dikabulkan oleh Allah s.w.t.
AL WAASI'U             Ertinya Maha Luas KepunyaanNya.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap pagi (waktu pagi, petang atau malam) sebanyak 128 kali pasti dilepaskan kesulitannya dan dipelihara dari orang yang hasad.
AL HAKIIMU            Ertinya Yang Maha Bijaksana
KHASIATNYA:          Apabila dibaca setiap pagi (waktu pagi, petang atau malam) sebanyak 300kali, insyaallah akan menjadi cerdas akal fikirannya sehingga dengan mudah akan menerima ilmu-ilmu apapun.
AL WADUUDU         Ertinya Maha Mencintai orang-orang yang beriman
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap malam sebanyak 11,000 kali pasti akan dikabulkan segala hajatnya dan akan dicintai orang dan mententeramkan keluarga dalam rumahtangga.
AL MAJIIDU             Ertinya Yang Maha Mulia dan Maha Luhur.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebanyak 99 kali, Insyaallah semuanya akan terasa aman dan tenteram semua anggota keluarganya.
AL BAA'ITSU           Ertinya Maha membangkitkan makhlukNya dihari kemudian.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebanyak 100 kali dengan tangan diletakkan didada, pasti Allah s.w.t.. akan memberinya lapang ilmu dan hikmah. 
ASY SYAHIIDU        Ertinya Maha Menyaksikan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap malam sebanyak 319 kali pasti akan menyedarkan orang atau keluarga selalu menentangnya atau membangkang.
AL HAQQU               Ertinya Maha Besar.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap hari, maka Insyaallah keimanannya akan semakin bertambah.
AL WAKIILU            Ertinya Maha Melaksanakan Urusan MakhlukNya.
KHASIATNYA:         Dapat menjaga ketakutan daripada marabahaya seperti bencana banjir, angin ribut, gempa bumi dan lain-lain. Maka banyak-banyaklah membaca khalimah ini dan juga apabila dibaca pada tiap-tiap hari atau malam sebanyak 66 kali atau lebih, Insyaallah akan dibukakan baginya pintu kebaikan dan rezekinya.
AL QAWIYYU           Ertinya Yang Maha Kuat.
KHASIATNYA:         Apabila dizalimi orang, maka bacalah sebanyak 1000 kali, Insyaallah akan dilepaskan ia daripadanya.
AL MATIINU            Ertinya Maha Sempurna KekuatanNya.
KHASIATNYA:         Untuk mengembalikan kekuatan terutama diwaktu dalam pertempuran, dibaca sebanyak-banyaknya (keduanya AL QAWIYYU dan AL QAWIYYU), Insyaallah kekuatan akan pulih seperti semula.
AL HAMIIDU            Ertinya Yang Terpuji.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setelah selesai sembahyanh Maghrib dan Subuh sebanyak 62 kali, Insyaallah segala perkataan dan perbuatannya akan selalu terpuji.
AL MUHSHII            Ertinya Yang Memperhitungkan setiap amal makhlukNya, dan Membalasnya.
KHASIATNYA:         Apabila dibacakan 20 kali kepada roti atau makanan lainnya kemudian kepada orang yang dikehendakinya,Insyaallah ia akan tunduk.
AL MUBDI-U            Ertinya Yang Menzahirkan MakhlukNya.
KHASIATNYA:         Untuk menjayakan segala yang dirancangkan, dibaca setiap hari sebanyak 470 kali, Insyaallah apa yang direncanakan itu akan terwujud atau berhasil dengan baik.
AL MU'IIDU             Ertinya Yang Mengembalikan.
KHASIATNYA:         Untuk mengembalikan atau mencari sesuatu yang hilang, dibaca setiap sebelum sembahyang fardhu lima waktu sebanyak 124 kali, Insyaallah dengan kehendak dan izin Allah s.w.t. akan kembali lagi.
AL MUHYI                 Ertinya Yang Menghidupkan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap hari sebanyak 58 kali, pasti akan memperolehi kemuliaan dan mengingkat darjatnya berkat nama yang dibaca.
AL MUMIITU            Ertinya Yang Mematikan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebanyak 490 kali atau lebih, maka Insyaallah akan dapat menundukkan nafsu dan akan berbuat taat.
AL HAYYU                Ertinya Yang Hidup.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebanyak 300,000 kali, Insyaallah akan terhindar dari penyakit.
AL QAYYUUM          Ertinya Yang Berdiri Sendiri.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca keduanya (Ya Hayyu Ya Qayyuum) setiap hari diwaktu malam yang sunyi sebanyak 1000 kali, Insyaallah akan dikabulkan hajatnya dan akan menjadi hartawan dan dermawan serta disenangi kawan dan disegani lawan juga besar kewibawaannya.
AL WAAJIDU            Ertinya Zat yang menemukan apa yang Dia kehendaki.
KHASIATNYA:         Untuk menumbuhkan kepercayaan pada diri sendiri.
AL MAAJIDU            Ertinya Maha Agung dan Mulia.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca  sebanyak 400 kali tiap-tiap pagi dan petang maka akan terang hatinya.
AL WAAHIDU          Ertinya Mendapat apa yang dikehendakiNya.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca setiap ba'da sembahyang lima waktu sebanyak 190 kali dalam masa satu bulan dan berpuasa pada hari Isnin dan Khamis, Insyaallah segala hajatnya akan dikabulkan dan akan diberi keturunan.
ASH SHAMADU       Ertinya Tempat bergantung bagi semua makhlukNya.
KHASIATNYA:         Untuk memohon apa saja yang dihajatkan. Dibacakan sebanyak 313 kali dalam waktu tiga hari (disertai puasa selama tiga hari juga),Insyaallah akan dikabulkan segala macam hajatnya.
AL QAADIRU           Ertinya Maha Kuasa atas segala sesuatu.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca sebanyak 200 kali setelah melaksanakan sembahyang sunat dua rakaat ketika dalam keadaan dha'ir, Insyaallah akan mendapat kekuatan.
AL MUQTADIRU     Ertinya Yang Sangat Kuasa.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca 100 kali setelah bangun tidur, Insyaallah ia akan mendapat hidayah dan petunjuk dari Allah s.w.t.
AL MUQADDIMU    Ertinya Zat yang mendahulukan.
KHASIATNYA:         Untuk menyegarakan apa yang diinginkan, dibaca setiap hari sebanyak 184 kali pasti dengan cepat tercapai apa yang diinginkannya dan barangsiapa yang mewiridkan / membacakan ketika masuk kemedan perang, Insyaallah tidak akan mendapat kemudhratan.
AL MUAKHHIRU    Ertinya Zat yang mengakhirkan.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 300 kali atau lebih, Insyaallah akan dibukakan pintu taufiq dan taubat baginya.
AL AWWALU           Ertinya Yang terdahulu dengan tiada permulaan.
KHASIATNYA:         Untuk mendatangkan hajat, dibaca setiap hari sebanyak 37 kali, Insyaallah akan dikabulkan hajatnya.
AL AKHIIRU             Ertinya Yang kemudian dan tiada berkesudahan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca  setiap selesai sembahyang Isyak sebanyak 1000 kali, Insyaallah hatinya akan bersih dan bertambah kebaikan diakhir umurnya.
AZH ZHAHIIRU       Ertinya Maha Nyata.
KHASIATNYA:         Agar terbukanya segala ilmu, dibaca setiap ba'da sembahyang fardu sebanyak 1106 kali dalam masa satu bulan, pasti akan mendapat ilmu-ilmu yang jarang dimiliki oleh orang biasa.
AL BAATHINU        Ertinya Zat yang Maha Ghaib.
KHASIATNYA:         Untuk ilmu yang jarang dimiliki oleh manusia baisa, dibaca setiap ba'da sembahyang fardu lima waktu sebanyak 30 kali, pasti akan dikabulkan ilmu-ilmu yamg jarang dimiliki oleh manusia.
AL WAALIYY            Ertinya Maha menguasai dan mengurus semua urusan makhlukNya.
KHASIATNYA:         Agar terbuka hatinya, dibaca setiap pagi dan petang sebanyak-banyaknya, pasti hatinya akan terbuka atau futuh.
AL MUTA'AALII      Ertinya Yang Maha Tinggi.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca tiap-tiap hari siang atau malam sebanyak 541 kali, Insyaallah ia akan mendapat hasil yang baik dan mendapat darjat yang lebih tinggi.
ALBARRU                Ertinya Yang Maha Berbuat Baik.
KHASIATNYA:        Untuk memudahkan apa saja yang diinginkannya, dengan dibaca sebanyak-banyaknya.
AT TAWWAABU      Ertinya Maha Menerima Taubat.
KHASIATNYA:         Untuk mengembalikan kejalan yang lurus, dibaca setiap saat, Insyaallah akan berhasil segala apa yang diinginkan.
AL MUNTAQIMU     Ertinya Zat yang berhak membalas setiap perbuatan dosa dengan azabNya.
KHASIATNYA:         Untuk menolak perbuatan aniaya dari orang zalim, dibacanya sesuadah sembahyang fardu lima waktu sebanyak-banyaknya.
AL 'AFUWWU           Ertinya Yang memberi maaf.
KHASIATNYA:         Baca sebanyak-banyaknya setiap saat supaya disenangi manusia yang kenal padanya.
AL MAALIKUL MULKI               Ertinya Zat yang mempunyai kekuasaan.
KHASIATNYA:         Untuk mengawetkan pekerjaan atau mempertahankan jabatan atau kedudukannya, dibaca setelah selesai sembahyang fardu lima waktu ditengah malam sebanyak 212 kali, Insyaallah akan dijaga dari penjahat yang hasad padanya dalam hal pekerjaan, jabatan atau kedudukan.
DZUL JALAALI wal IKRAAMI    Ertinya Zat yang mempunyai Ketinggian Kemuliaan yang Sempurna.
KHASIATNYA:         Untuk mendatangkan hajat, dibaca setiap hari sebanyak 65 kali dalam masa satu bulan, Insyaallah akan dipenuhi segala hajatnya.
AL MUQSITHU        Ertinya Yang sangat Adil.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca 209 kali atau lebih, Insyaallah akan terpelihara dari was-was syaitan laknatullah dalam ibadah.   
AL JAAMI'U             Ertinya Yang Mengumpulkan.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang membacanya tiap-tiap hari sebanyak 300 kali, Insyaallah akan dikumpulkan segala maksudnya.
AL GHANIYYU        Ertinya Yang Maha Kaya.
KHASIATNYA:         Apabila dibacakan pada orang yang sakit atau mendapat bala dirinya dan orang lain sebanyak 1060 kali, Insyaallah akan segera sembuh dari pemyakitnya.
AL MUGHNII           Ertinya Zat yang memberi kekayaan.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca pada tiap-tiap hari sebanyak 1000 kali, Insyaallah akan memjadi kaya berkat kurniaan Allah s.w.t.
AL MAANI ' U          Ertinya Yang menolak bahaya dan lain-lain.
KHASIATNYA:         Untuk menolak perlakuan orang jahat dan orang zalim. dibacakan setiap ba'da sembahyang sunat Subuh (sebelum fardu Subuh) sebanyak 161 kali, Insyaallah akan selamat dari perbuatan mereka itu.
ADH DHAARU        Ertinya Yang menyampaikan mudharat.
KHASIATNYA:         Untuk menyembuhkan penyakit (yang bertahun-tahun tidak dapat disembuhkan) asma ini dibaca setiap hari sebamyak 1001 kali, Insyaallah dengan izin dan kehendak Allah s.w.t. penyakit tersebut akan segera sembuh.
AN NAAFI ' U          Ertinya Yang memberi manfaat.
KHASIATNYA:         Untuk menyembuhkan penyaklit dan menghilangkan kesusahan, asma ini dibaca setiap hari, Insyaallah akan berhasil. Juga barangsiapa yang berzikir dengan hati ketika jimak dengan isterinya, Insyaallah isterinya itu akan menaruh belas kasihan yang sangat dalam dan akan diberi anak yang soleh.
AN NUURU              Ertinya Yang menerangi.
KHASIATNYA:         Apabila dibaca pada tiap-tiap hari siang atau malam, Insyaallah akan diterangkan hatinya dan anggotanya.
AL BADII ' U            Ertinya Yang menciptakan yang belum wujud sebelumnya.
KHASIATNYA:         Untuk tercapai apa yang telah direncanakannya asma ini dibaca setiap ba'da sembahyang fardu sebanyak 500 kali, pasti akan berjaya apa yang direncanakan.
AL BAAQII               Ertinya Maha Kekal.
KHASIATNYA:         Untuk mengawtkan pekerjaan atas usahanya, baca asma ini setiap saat banyak-banyak, pasti pekerjaannya awet (kekal), jauh dari kerugian dan kejatuhan jumlah, Insyaallah.
AL WAARITSU        Ertinya Yang kembali kepadaNya sekali makhluk.
KHASIATNYA:         Asma ini untuk memajukan usaha apabila dibaca setiap  malam sebanyak 707 kali, Insyaallah usaha akan maju.
AR RASYIIDU           Ertinya Yang Memberi Petunjuk.
KHASIATNYA:         Untuk menambah kecerdasan berfikir, asma ini dibaca setiap pagi dan petang.
AS SABUURU           Ertinya Sangat Sabar.
KHASIATNYA:         Barangsiapa yang berzikir sebanyak 100 kali pada tiap-tiap hari sebelum tebit matahari, Insyaallah ia tidak akan dapat bala pada hari itu, juga untuk membangun jiwa besar dan sabar dalam menghadapi segala urusan asma ini dibaca setiap saat terutama dalam menghadapi segala kesulitan masalah apa saja, pasti segala urusan akan berhasil dengan baik

Senin, 07 Maret 2011

20 Sifat-sifat ALLAH s.w.t

Sifat-sifat Allah yang wajib diketahui oleh orang-orang Islam yang terkandung di dalam al-Quran berjumlah 20 sifat. Termasuk juga sifat-sifat Mustahil yang wajib diketahui.

BIL : 1
SIFAT WAJIB : WUJUD
MAKNA : Ada
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu ada. Mustahil Allah itu tiada.

BIL : 2
SIFAT WAJIB :QIDAM
MAKNA : Sedia
SIFAT MUSTAHIL : Allah itu sedia ada. Mustahil didahului oleh Adam (tiada)

BIL : 3
SIFAT WAJIB : BAQA
MAKNA : Kekal
SIFAT MUSTAHIL : Allah itu bersifat kekal. Mustahil ia dikatakan fana (binasa)

BIL : 4
SIFAT WAJIB : MUKHALAFATUHU LILHAWADIS
MAKNA : Tidak sama dengan yang baharu
SIFAT MUSTAHIL : Allah itu tidak mempunyai sifat-sifat yang baharu yakni dijadikan dan dihancurkan. Mustahil bersamaan dengan yang baharu.

BIL : 5
SIFAT WAJIB : QIYAMUHUU BINAFSIH
MAKNA : Berdiri dengan dirinya sendiri
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu bersendiri. Mustahil tidak berdiri dengan dirinya sendiri atau berdiri pada lainnya.

BIL : 6
SIFAT WAJIB : WAHADAANIYAT
MAKNA : Esa
SIFAT MUSTAHIL : Allah itu Maha Esa Dzat-Nya, Esa sifat-Nya dan esa juga perangai-Nya. Mustahil ia mempunyai Dzat, sifat dan perangai yang berbilang-bilang.

BIL : 7
SIFAT WAJIB : QUDRAT
MAKNA : Kuasa
SIFAT MUSTAHIL : Alah Taala itu Maha Berkuasa. Mustahil Allah itu lemah atau tidak berkuasa.

BIL : 8
SIFAT WAJIB : IRADAT
MAKNA : Menentukan
SIFAT MUSTAHIL : Allah itu Menentukan segala-galanya. Mustahil Allah Taala itu terpaksa dan dipaksa.

BIL : 9
SIFAT WAJIB : ILMU
MAKNA : Mengetahui
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu amat mengetahui segala-galanya. Mustahil Allah tidak mengetahui.

BIL : 10
SIFAT WAJIB : HAYAT
MAKNA : Hidup
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu sentiasa hidup yakni sentiasa ada. Mustahil Allah Taala itu tiada atau mati.

BIL : 11
SIFAT WAJIB : SAMA
MAKNA : Mendengar
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu tidak tuli (pekak). Mustahil Allah tuli atau tidak mendengar.

BIL : 12
SIFAT WAJIB : BASAR
MAKNA : Melihat
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu sentiasa melihat. Mustahil Allah Taala itu buta.

BIL : 13
SIFAT WAJIB : KALAM
MAKNA : Berkata-kata
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu berkata-kata. Mustahil Allah Taala itu tidak bercakap atau bisu.

BIL : 14
SIFAT WAJIB : QOODIRUN
MAKNA : Maha Kuasa
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu amat berkuasa sifatnya. Mustahil bagi Allah memiliki sifat lemah atau tidak berkuasa.

BIL : 15
SIFAT WAJIB : MURIIDUN
MAKNA : Menentukan
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu berkuasa menentukan apa yang dikehendakinya. Mustahil sifatnya terpaksa atau dipaksa.

BIL : 16
SIFAT WAJIB : AALIMUN
MAKNA : Maha Mengetahui
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu maha mengetahui. Mustahil Allah Taala itu jahil atau tidak mengetahui.

BIL : 17
SIFAT WAJIB : HAYUUN
MAKNA : Hidup
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu Maha Hidup dan menghidupkan alam ini. Mustahil pula Allah itu mati.

BIL : 18
SIFAT WAJIB : SAMI'UN
MAKNA : Mendengar
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu maha mendengar. Mustahil jika Allah Taala tidak mendengar atau tuli.

BIL : 19
SIFAT WAJIB : BASIIRUN
MAKNA : Melihat
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu melihat semua kejadian di muka bumi. Mustahil jika sifat Allah itu tidak melihat atau buta.

BIL : 20
SIFAT WAJIB : MUTAKALLIMUN
MAKNA : Maha Berkata-kata
SIFAT MUSTAHIL : Allah Taala itu berkata-kata. Mustahil jika Allah Taala bisu atau tidak boleh berkata-kata.